Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling

Bij de gemeente wordt een arbeidsovereenkomst een aanstelling genoemd. De duur van de aanstelling verschilt per vacature. Tijdens de sollicitatiegesprekken kan de HR-adviseur jou hier meer over vertellen.

Arbeidsduur

Een fulltime werkweek bij de gemeente is 36 uur. Samen met je leidinggevende bepaal je hoe je deze indeelt. Wanneer je takenpakket het toelaat is dit flexibel in te delen door bijvoorbeeld 4 keer 9 uur te werken of een thuiswerkdag in te plannen.

Salaris

Het salaris wordt bepaald aan de hand van de CAR-UWO schalen. Bij de functie waar je op solliciteert wordt een salarisindicatie gegeven. Afhankelijk van je ervaring en kennis wordt je in de aanloopschaal of functieschaal geplaatst. Bij een positieve beoordeling stijg je ieder jaar een periodiek in de salarisschaal totdat je het maximum hebt bereikt.

Individueel Keuze Budget (IKB)

Naast je salaris krijg je een IKB. Het IKB vervangt het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering en bestaat uit:

  • Vakantietoelage (8%)
  • Eindejaarsuitkering (6,75%)
  • Levensloopbijdrage (1,5%)
  • Bovenwettelijke verlofuren (0,8%)

Als medewerker kan je zelf kiezen wanneer je dit laat uitbetalen, er extra verlof voor koopt, of er een opleiding van financiert.

Verlof

Bij de gemeente Edam-Volendam krijg je 5 weken verlof waarvan 4 weken wettelijk verlof en 1 week bovenwettelijk verlof. Daarnaast krijg je afhankelijk van je leeftijd en functieschaal extra verlofdagen. Daarnaast kan je via het IKB maximaal 4 weken verlof extra kopen.

Reiskosten

Reiskosten worden gegeven op basis van eigenvervoer of openbaar vervoer. Voor eigenvervoer wordt er maximaal €130,- op basis van 5 dagen vergoed. Maak je gebruik van het openbaar vervoer is dit maximaal €159,10 op basis van 5 werkdagen. Naast de reiskotenvergoeding faciliteren wij ook de fiscale uitruilwoon-werkverkeer via het salaris. Je kunt ervoor kiezen dit maandelijks of jaarlijks uit te laten betalen. Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek kan de P&O-adviseur hier een verdere toelichting over geven.

Pensioen

De gemeente Edam-Volendam is aangesloten bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP).

Zorgverzekering

De medewerkers van de gemeente Edam-Volendam hebben de mogelijkheid om via een collectief korting te krijgen op de zorgverzekering.

Opleidingsmogelijkheden

Bij de gemeente Edam-Volendam zijn er volop ontwikkelingsmogelijkheden. In overleg met jouw leidinggevende kun je opleidingen en trainingen volgen. Daarnaast hebben wij een eigen online academie waarin jij je kunt aanmelden voor verschillende klassikale lessen en e-learnings.