Sollicitatieprocedure

Online sollicitatie

Via onze website solliciteer je direct op een functie binnen de gemeente Edam-Volendam. Na het indienen van je sollicitatie krijg je een ontvangstbevestiging en is je sollicitatie direct zichtbaar voor ons.

Eerste selectie

We maken op basis van de functie-eisen een eerste selectie. De meest passende sollicitaties worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Uiterlijk twee weken na het sluiten van de vacature ontvang je van ons een bericht.

Sollicitatiegesprek

Het sollicitatiegesprek vindt plaats met in ieder geval de leidinggevende en een HR-adviseur. Het kan zijn dat een vertegenwoordiger uit het team ook aanschuift bij het gesprek.

Tweede gesprek

Afhankelijk van de vacature volgt er een tweede gesprek. Tijdens het eerste gesprek zullen we je een toelichting geven over de verdere procedure.

Arbeidsvoorwaardenvoorstel

Wanneer jij net zo enthousiast over de gemeente Edam-Volendam bent als wij over jou ontvang je een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Het voorstel lichten wij telefonisch toe waarna wij dit bevestigen via een email.

Aanstelling

Wanneer je akkoord bent met het voorstel wordt je aanstelling zo snel mogelijk in orde gemaakt. Hiervoor hebben wij een kopie van jouw legitimatie nodig. Daarnaast krijg je nog een aantal documenten ter informatie en ter ondertekening toegestuurd. Tijdens het bespreken van de arbeidsvoorwaarden zal dit verder toegelicht worden.